Tesnilne mase in pene

Lahko se zgodi, da se v že zgrajenem objektu najdejo špranje in prehodi, ki niso zatesnjeni, mogoče Blower Door Test pokaže uhajanje zraka ali pa enostavno s časom, predvsem pozimi nastanek plesni in kondenza nakazuje prosto prehajanje zraka in s tem vodne pare na nekaterih spojih; V takih primerih prav pridejo tesnilne mase in pene, predvsem na bazi MS polimerov, ki so trajno elastične in se lahko barvajo. To ne sme bit vzeto kot najboljša rešitev ampak kompromis med izboljšanjem zgoraj naštetih problemov in hitrostjo reševanja le-teh, poceni in hitro. Izdelki te skupine so odlična rešitev tudi pri tesnjenju oken in podobnih prehodov na strehi in stenah.

Rešitve Riwega

Izdelke se lahko uporabi povsod tam, kjer je lepljenje s trakovi nemogoče ali oteženo; uporabita se tesnilni masi iz butila ali MS polimera. Za lepljenje parnih ovir, zapor in paroprepustnih membran ali trakov za RAL – montažo oken na različne gradbene material (les, beton, omet, malte,…) se lahko uporabi akrilna tesnilna masa v kartuši z dobrimi trajnimi lastnostmi. Za zapolnitev večjih špranj, za toplotno in zvočno izolacijo ter hermetično tesnjenje se uporabi poliuretanska pena, ki je enokomponentna, se malo razširi, je elastična in certificirana za zrakotesnost. Idealna za primarno tesnjenje oken ali spojev med dvema gradbenima materialoma.

Na koncu so izdelki tega sklopa podjetja Riwega idealni za uporabo povsod tam, kjer odpade klasična izvedba streh z letvami in pritrjevanjem z vijaki, saj so podlage betonske in možnost vijačenja je omejena; v tem primeru se folije lepi s posebej namensko poliuretansko peno za lepljenje strešnih folij neposredno na podlago, kar poteka precej hitro in enostavno.

Go to Top