Trakovi za tesnenje oken in vrat

Spoji okrog oken so seveda tudi velik igralec pri toplotnih izgubah in prehajanju zraka in vodne pare. Nujno je potrebno biti pozoren predvsem na spoje okrog oken: zapolnitev stika med zidom in oknom s poliuretansko peno ali ometom ni nujno dovolj dobro zagotovilo, saj niti vse pene ne zagotovijo povsem hermetičnega spoja.

Rešitve za tesnjenje okrog oken podjetja Riwega
Trakovi FBD (nem. Fenster Dicht Band – Trak za tesnjenje oken) so namensko izdelani za tesnjenje pred vetrom in prostim prehodom zraka med zidom oz. nosilno konstrukcijo in slepim podbojem ali, če slepega podboja ni, pa med okvirjem okna in zidom ali konstrukcijo.

Lastnosti te linije izdelkov so:

A) Nosilna podlaga:
Trakovi FDB so iz različnih funkcionalnih slojev in netkanih tkanin z možnostjo nanosa ometa in podobnih zaključnih slojev, da so, kar se da mehansko odporni, hkrati elastični in prilagodljivi, lahko imajo pas akrilnega ali pa butilnega lepila za lepljenje tako n okvirje in podboje kot na zidove.

B) Lepilo: FDB trakovi s celotno lepljivo površino iz čistega poliakrilata brez topil zadnje generacije. Lepilo je zaščiteno z mehansko odpornim slojem, ki se ne trže in je večkrat deljen, odvisno od širine traku; to nudi posamično odstranitev linerjev in s tem je vgradnja trakov poenostavljena tudi v vogalih in kotih, kjer se spajajo razni materiali. Ta lepilna formulacija se je razvila zato, da je zagotovljena odpornost na staranje, vdore in vplive vode, temperature ter trajno ohranjanje lastnosti tudi v težjih primerih vgradnje. Posebna formulacija lepila iz poliakrilata poskrbi za trajno vez na vseh površinah: plastiki, lesu, aluminiju, zidu, gips steni, itd.

C) Tehnični podatki
FDB trakovi so izdelani z različnimi Sd vrednostmi za prepustnejše zunanje predele, in bolj parno zaprto notranjo vgradnjo, lahko pa tudi s spremenljivo Sd vrednostjo povsem enako zunaj in znotraj.

Go to Top