Tesnilni Elementi

Za tesnjenje pred prostim prehodom zraka in vetra pogosto najdemo rešitve tudi v namensko narejenih tesnilnim elementih, ki so narejeni iz različnih materialov: EPDM, pene iz polietilena ali iz PVC – ja, ekspanziven stisnjen poliuretan ali bitumen.

Tesnilni elementi Riwega

Z uporabo proizvodov iz nabora, ki ga predlaga Riwega se lahko tesnijo vsi preboji narejeni pri polaganju letev za prezračevane strehe ali stene; uporabijo se lahko penasti trakovi iz polietilena, bitumenski trakovi, ali pa samo točkovna tesnila iz penastega PVC-ja; vsi ti elementi se lahko uporabijo tudi pri izvedbah sohomontažnih in fasaderskih del, predvsem tam, kjer prihaja do prebojev parnih ovir in paroprepustnih folij.

Penasti poliuretanski ekspanzivni trakovi, ki so predhodno stisnjeni najdejo svoje mesto za vgradnjo v sekundarnem spoju pri oknih, torej med okvirjem in zidom oz. med okvirjem in slepim podbojem. Pogosto se te tipe tesnil uporabi tudi pri tesarskih delih in pri vgradnji toplotnih izolacij na ovoje zgradb.

Tesnila iz EPDM-ja, glede na njihovo številčnost oblik in debelin, najdejo mesto med spoji različnih spojenih konstrukcijskih struktur; lahko se uporabijo pri stikih lesenih sten, med strešno lego in betonskim ali opečnim zidom, tudi pri postavitvi lesenih sten na tla ter za zapolnitev in zaprtje večjih špranj na starih strukturah.

Go to Top