Tesnilne manšete

Največja problematika tesnjenja za zrak in veter na ovoju objekta so vse možne odprtine, ki jih najdemo na strukturi; mnoge stene in tla ter strehe so skorajda prerešetane z raznimi cevmi, kabli, odduhi, dimniškimi cevmi, … V teh situacijah je najpomembneje, da se vse take preboje dobro zatesni, da ne postanejo toplotni mostovi in prosta pot za zrak, veter, vodo in vodno paro.

Riwega je za zagotovitev tesnjenja na teh mestih razvila linijo proizvodov AIR Stop, ki ponuja serijo raznih izdelkov:

A) Univerzalne manšete
Narejene iz plasti EPDM gume, ki ima rahlo narezane prehodne luknje; obseg manšete ima spojen akrilni lepilni trak; različni premeri luknjic za razne prehodne cevi, kablov in odduh raznih dimenzij.

B) Posamične EPDM manšete
EPDM guma spojena na aluminijasto podlago ali na PP sprevlečen z butilnim lepilom; ti elementi se uporabljajo za posamezen željen premer cevi, za tesnjenje preboja posamične cevi od 4 mm premera do premera 25 mm.

C) Posamične EPDM manšete – temperaturno obstojne
Te manšete so odporne na visoke temperature in na voljo v nekaj različnih premerih, spojene so na podlago z butilnim lepilom, predvsem za posamično tesnjenje kaminskih cevi.

D) Silikonske manšete z več prehodi
Spojene so na aluminijasto podlago premazano z butilnim lepilom z namenom tesnjenja prehoda šopa kablov ali manjših cevi (do 6 ), ki na istem mestu prehajajo skozi ovoj objekta.

E) Gumijasti čepi
Za tesnjenje prostega prehajanja zraka znotraj cevi za napeljave; posamični kabli izhajajo neposredno skozi čep.

Go to Top